A természetes hajhullás, a hajállomány megújulása teljesen hétköznapi folyamat. Egy körforgás eredménye, melyben a kifejlődött hajszálak idővel kihullnak, és helyükön új szálak növekednek.

Tavasszal és ősszel a hajhullás mértékének növekedését is tapasztalhatjuk. Ez szervezetünk természetes folyamatai közül való.

Mennyi hajszálat veszítünk naponta?

Napi 70-100 szál elvesztése még egészséges, az ennél magasabb számú napi hajszálvesztés tekinthető kórosnak. Egy hajhagymából életünk során kb. 25 darab hajszál nő ki, ezért fokozottan fontos hajhagymáink védelme.

Mit tehetünk, hogy megőrizzük hajunk egészségét?

Érdemes sok zöldséget, gyümölcsöt és vitamindús ételt fogyasztani, a húsételeket pedig lehetőleg kerülni.

Fogyasszunk napi 2 liter folyadékot (lehetőleg vizet), és ha lehetőségünk van rá, menjünk el szaunázni is.

Ez csökkentheti a munkahelyi stresszt és a depressziót.

A népgyógyászatból jól ismert gyógynövények azáltal, hogy vérbőséget okoznak a fejbőrön, fokozzák a hajhagymák működését és tápanyagellátását. Vöröshagyma, csalánlevél, nyírfarügy, bojtorjángyökér-, nyírfalevél, mustármag, méz, méhpempő. Ezek mind olyan összetevők, amelyek jótékony hatása nemcsak a hajat teszik szebbé és egészségesebbé, hanem táplálják a fejbőrt és vitalizálják a hajhagymákat is. Továbbá jótékony hatásuk, hogy csökkenthetik a hajhullást és a korpásodást is.

 

Tipp: Hajmosás közben enyhe kör-körös mozdulattal végzett masszírozás, fizikai hatás is igen jótékonyan hat a hajhagymák működésére.

Ha biztos eredményt szeretnénk, akkor érdemes egy hajápoló kúrát tartani.

A gyógynövény tartalmú Herzéria hajápoló ampullát heti egy alkalommal vigyük fel a fejbőrre. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be. 15 perc után mossunk hajat a Herzéria gyógynövényes és koffeines samponnal.

A Herzéria gyógynövényes és koffeines sampon stimulálja a hajnövekedést a hajhagymákon keresztül. A koffein erősíti a hajszálakat, blokkolja a hajhagymákban található DHT (dihidro-tesztoszteron) termelődését, ami a hajhagymák roncsolódásáért és a hajhullásért felelős. Sőt, jó hír a hölgyeknek, hogy a női haj jobban reagál a koffein jótékony hatásaira, mint a férfiaké.

 

A HERZÉRIA hajápoló készítmények nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, bátran ajánljuk vegán felhasználóinknak!  


 

 

Szőke? Barna? Fekete? Vörös? Festett?

HERZÉRIA - minden típusú hajra a gyógynövények erejével.

www.herzeria.hu